Over ons

Na bijna 15 jaar fulltime gewerkt te hebben als acteur bij diverse gezelschappen en series ben ik gaan werken als casting director. In deze functie bij Klooster Casting viel het mij direct op dat producenten en regisseurs behoefte hadden om zelf lijstjes te maken. Thuis, onderweg of op de set. Elk moment van de dag. Vaak wilde ze ook eens 'iemand anders zien'. Een nieuw gezicht, verrast worden. Acteurs daarentegen willen wat vaker gezien worden. 'Sta ik wel op het goede lijstje?' Zelf kreeg ik sterk de behoefte om efficienter te kunnen werken. Sneller en overzichtelijker. De kosten omlaag brengen en tegelijkertijd meer kwaliteit kunnen leveren.

Na mijn periode bij Klooster Casting ben ik bijna een jaar gaan reizen. Tijdens deze reis is het idee van Casting Cloud geboren. Een online casting systeem dat snel, intuitief en makkelijk werkt. 24 uur per dag casten wanneer jij wil. Zelf, zonder casting director. Of het nou gaat om acteurs, modellen of figuranten. Voor welke productie dan ook. Commercials, series, theaterstukken, films, print uitingen, evenementen, trainingen het maakt niet uit. Mocht er toch nog advies nodig zijn, dan staat er altijd een casting director klaar, die een groot gedeelte van de acteurs persoonlijk kent. Daarom altijd een goed advies kan geven.

Ik ben ook gaan nadenken hoe men snel vanuit het systeem acteurs zou kunnen bereiken. Ook daar is een zeer effectief systeem voor bedacht. Met een druk op de knop meerdere mensen kunnen bereiken, die daarna vanzelf weer met jou contact opnemen. Zo simpel en gemakkelijk.

We werken uitsluitend met professionals. Bij Casting Cloud zijn acteurs gediplomeerde mensen die de toneelschool hebben gedaan of natuurtalenten die meerdere jaren een dragende rol in een serie of film hebben gespeeld. Daarnaast hebben we semi-acteurs en (edel) figuranten. Ook krijgen we steeds meer modellen. Casting Cloud wil de volledige markt kunnen bedienen, maar wel vóór professionals en door professionals.

Wil je meer van ons weten? Neem dan contact met ons op en we komen graag langs om ons voor te stellen en duidelijk te maken waarom Casting Cloud jou kan ondersteunen op elk moment, 24 uur per dag, waar ook ter wereld.

Met vriendelijke groeten,
Robin van der Velden

Oprichter van Casting Cloud


Bent u producent, regisseur, reclamemaker, trainer, fotograaf of andere opdrachtgever?
Lees dan hier verder

Ben jij acteur, figurant en of model?
Lees dan hier verder