Hoe het werkt voor opdrachtgevers

Een casting kan snel gedaan worden. Overleggen met een casting director is niet meer nodig. De kandidaten bellen na een paar klikken in het systeem jou zelf op! Hoe? Je maakt een bundel aan van de kandidaten die je wilt uitnodigen. Daarna maak je een korte tekst met de informatie over de casting. Vervolgens verstuurt het systeem automatisch een sms en e-mail aan alle kandidaten. Deze nemen dan weer contact met jou op. Zo snel en gemakkelijk gaat dat.

24 uur per dag figuranten boeken vanaf iedere locatie in Nederland

Dankzij het geautomatiseerde boeking systeem kunnen figuranten nu snel geboekt worden. Nog dezelfde dag. Je kan selecteren op een bepaald kenmerk en regio. De gekozen kandidaten krijgen van het systeem een sms en e-mail. Daarin staat het verzoek contact op te nemen met de opdrachtgever. De beschikbare figuranten bellen de opdrachtgever zelf op.

Je kan ook kiezen om een algemene oproep te plaatsen.

Presentatie materiaal

Wij werken altijd met recent fotomateriaal. Dit betekent dat de foto`s van acteurs, figuranten en modellen op de website niet ouder mogen zijn dan twee jaar.

Aangemeld en nu?

Hieronder volgt stap voor stap de uitleg..

Inschrijving
Na de inschrijving worden je gegevens gecontroleerd. Daarna nemen we persoonlijk contact met je op. We werken met een professioneel bestand. Het is dus van belang dat we deze personen goed beschermen. Na ons contact krijg je per e-mail een inlogcode. Het casten kan beginnen.

Persoonlijke werkomgeving
Het systeem kan je altijd en overal raadplegen. Je krijgt een eigen dashboard pagina. Hier kan je projecten aanmaken. Snel zoeken. Casting- en draaidagen maken. Berichten maken voor kandidaten. Communiceren met casting directors van Casting Cloud.

Kandidaten selecteren
Je maakt eerst een project aan. Vervolgens vul je de rollen in, die bij dit project horen. Per rol kan je precies aangeven wat je zoekt, oftewel alle kenmerken opgeven die van belang zijn. Vervolgens maak je zelf een selectie. Nu kan je de gekozen mensen uitnodigen.

Uitnodigen
Je nodigt de kandidaten uit via een automatisch door het systeem gemaakte sms en e-mail bericht. Alle door jou geselecteerde mensen ontvangen een persoonlijk bericht, zonder dat jij ze afzonderlijk hoeft te benaderen! Super snel en zeer gemakkelijk.

Castingdag of draaidag
In het systeem kan je een casting- of draaidag aanmaken. Je vult de begin- en eindtijd in. Ook hoeveel minuten per casting je wilt gebruiken. Het systeem maakt nu automatisch een casting of draaidag aan. Deze kun je gebruiken om kandidaten in te delen. Overzichtelijk en simpel.

De castingdag
Je wilt een aantal acteurs en of modellen zien die eventueel een stuk tekst zeggen of een bepaalde gezichtsuitdrukking of handeling laten zien. Dit is allemaal afhankelijk voor wat je cast.
Het is goed de kandidaten te vragen om 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Zorg ervoor dat er wat water staat en eventueel wat thee en koffie.
Je kunt de kandidaten vragen om een intentieverklaring te onderteken. Er is een standaard formulier te downloaden via deze link. Hierin regel je alvast een aantal afspraken, bijvoorbeeld de hoogte van de vergoedingen.

Heb je een keuze gemaakt? Geef dan de boeking van de desbetreffende persoon aan ons door. U bent hiertoe verplicht. Zie hiervoor de Algemene Voorwaarden.
Geen eigen casting ruimte? Casting Cloud kan dit regelen tegen een zeer scherp tarief.

Betaling
Na afloop van een opdracht stuurt de artiest een factuur aan de opdrachtgever. Deze zorgt zelf voor de uitbetaling aan de artiest. Dat kan op twee manieren gebeuren:

  • Op basis van een factuur met een BTW-nummer en een VAR-verklaring (Wuo - winst uit onderneming)
  • Als de artiest via een verloningsbureau wordt verloond, dan stuurt het bureau een factuur aan de producent