Voor film, televisie, theater en bedrijfsleven

  • Ben je op zoek naar de juiste acteurs, figuranten of modellen voor jouw productie; film, televisieserie, reclame, bedrijfsfilm, theatervoorstelling en of training?
  • Wil je snel kunnen casten, wanneer het jou uitkomt en zonder hoge kosten?

Casten en benaderen in een paar klikken

Een casting kan snel gedaan worden. Overleggen met een casting director is niet meer nodig. De kandidaten bellen na een paar klikken in het systeem jou zelf op!

Hoe? Gekoppeld aan de database vind je een slimme zoekfunctie. Je maakt een bundel aan van de kandidaten die je wilt uitnodigen. Daarna maak je een korte tekst met de informatie over de casting. Vervolgens verstuurt het systeem automatisch een sms en e-mail aan alle kandidaten. Deze nemen dan weer contact met jou op. Zo snel en gemakkelijk gaat dat.

Up to date bestand

Met Casting Cloud heb je toegang tot een professioneel en altijd up to date bestand. Het systeem controleert automatisch de profielen.

De acteurs en actrices worden gescreend door ervaren casting directors. Wij gaan met regelmaat naar het theater, theaterscholen en houden algemene testen. Daarnaast bekijken we zoveel mogelijk Nederlandstalige producties. Op deze manier kunnen wij achtergrond informatie geven over de mensen die je wilt casten.


No cure no pay

De kans is heel erg groot dat je de juiste acteurs en actrices vindt voor jouw productie. Mocht dit niet het geval zijn dan betaal je alleen de sms kosten, voor de rest helemaal niets. Zie algemene voorwaarden.


Toch casting advies of volledig verzorgde casting?

Casting Cloud biedt je twee mogelijkheden.

*De eerste is ‘casting advies’. Je stuurt het script van jouw productie. Wij nemen met jou contact op. Vervolgens zullen wij een selectie maken en deze op jouw persoonlijke webpagina plaatsen. Deze kun je desgewenst aanpassen. Nu kan je zelf de kandidaten benaderen via het geautomatiseerde uitnodigingen systeem.

*De tweede is ‘volledige casting’. Je stuurt het script van jouw productie. Wij nemen met jou contact op. Vervolgens zullen wij een selectie maken en deze op jouw persoonlijke webpagina plaatsen. Deze kun je eventueel weer aanpassen. Daarna zullen wij de volledig casting verzorgen. Deze kun je live meekijken. We zullen de casting opnames op een beschermde server zetten, zodat je deze overal kunt bekijken en eventueel aan klanten of andere belanghebbenden laten zien.


24 uur per dag figuranten boeken vanaf iedere locatie in Nederland

Dankzij het geautomatiseerde boeking systeem kunnen figuranten nu snel geboekt worden. Nog dezelfde dag. Je kan selecteren op een bepaald kenmerk en regio. De gekozen kandidaten krijgen van het systeem een sms en e-mail. Daarin staat het verzoek contact op te nemen met de opdrachtgever. De beschikbare figuranten bellen de opdrachtgever zelf op.

Je kan ook kiezen om een algemene oproep op te plaatsen. Je kan dan een meer algemene selectie maken en een grotere groep bereiken.

Profielen kan je blokkeren voor bepaalde figuratierollen. Daarmee voorkom je dat je te vaak dezelfde figuranten op de set krijgt. Ook kan je informatie plaatsen die de figuranten zelf niet kunnen lezen.

Geld besparen dankzij Casting Cloud

Casting Cloud heeft een klein en doelmatig kantoor. Wij werken met bekwame freelance casting directors. Deze werken vanaf hun eigen werkplek met een online database. Dit zorgt voor een enorme kostenbesparing, waar jij weer van profiteert.


Probeer Casting Cloud vandaag nog zonder kosten.

Maak vandaag nog je persoonlijke Casting Cloud account aan. Na controle en contact krijg je een unieke inlogcode. Hierna kun je gelijk beginnen met casten via Casting Cloud zonder kosten. Pas op het moment dat je daadwerkelijk kandidaten uitnodigt voor een casting of draaidag via Casting Cloud, ga je pas betalen. Op deze manier kun je rustig het systeem leren kennen.