Hoe werkt het voor (edel)figuranten?

Casting Cloud is een online castingplatform waar producenten, regisseurs en fotografen direct zélf figuranten kunnen casten. Hierdoor is de kans dat jij gevonden wordt zeer groot!

In 5 stappen naar een figuratieopdracht

 1. Je schrijft je in en maakt een profielpagina.
 2. Wij controleren en verwerken je gegevens.
 3. Je wordt geselecteerd door een producent of regisseur.
 4. Je ontvangt van ons een SMS.
 5. Jij neemt contact op met je opdrachtgever.

Ons systeem wordt vele malen per dag geraadpleegd door opdrachtgevers (regisseurs, reclamebureaus, productiemaatschappijen, etc. ). Zij zijn op zoek naar een bepaald type figurant en selecteren zelf een aantal kandidaten.

Als jij door hen wordt geselecteerd voor een figuratieopdracht ontvang je van ons een SMS. Daarin staan het telefoonnummer van de producent en informatie over de productie. Ook vind je een link naar de relevante productiepagina op www.castingcloud.nl


Zorg dat je bereikbaar bent!

Het is enorm belangrijk dat jij goed telefonisch bereikbaar bent. Want alleen dan kun je op tijd reageren wanneer een producent een opdracht of casting voor je heeft.

 • Als je een SMS ontvangt, neem dan direct contact op met de opdrachtgever! Te laat terugbellen kan betekenen dat de opdracht aan je neus voorbijgaat.
 • Wijzigt je 06-nummer? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door!


Wat gebeurt er na je inschrijving?

Je wordt geselecteerd en uitgenodigd
Je ontvangt een SMS van Casting Cloud met de vraag of je contact wilt opnemen met de producent. In de SMS vind je zijn of haar telefoonnummer en informatie over de productie. Je vindt er ook een link naar de productiepagina op www.castingcloud.nl met meer gegevens over de productie en de vergoeding.

Tip: Neem altijd contact op met de producent, ook als je niet kunt meedoen. Zo versterk je je netwerk en wordt de kans op andere opdrachten (die je wél ziet zitten) nog groter.

Je gaat naar de castingafspraak
Wanneer je een casting krijgt aangeboden, zal de producent jou vertellen wat voor productie het is, om welke rol het gaat, wanneer de casting is en waar. Ook zal hij de financiën met jou doornemen. Daarna maken jullie een daadwerkelijke castingafspraak. Zorg ervoor dat je op tijd bent en dat je een eventuele tekst goed hebt voorbereid.

Voor een commercial, televisieserie of film wordt vaak een casting georganiseerd. Als je hieraan meedoet, krijg je geen vergoeding voor je tijd of reiskosten. Tijdens de casting worden jij en andere figuranten en acteurs gevraagd om een stuk tekst te spelen of een bepaalde gezichtsuitdrukking of handeling te laten zien. Op basis daarvan maakt de opdrachtgever zijn keuze.

Bij elke casting vul je een castingformulier in. Vul echter nooit je privételefoonnummer of privéadres op het castingformulier in! Gebruik in plaats daarvan het telefoonnummer van Casting Cloud: 020 - 3311631.

Tip: Zorg dat je goed voorbereid naar een casting gaat. Let vooral op je kleiding: als er om een zakelijke outfit wordt gevraagd, kom dan niet in je jeans.

Je krijgt de rol!
Gefeliciteerd! Wanneer een opdrachtgever je daadwerkelijk boekt, krijg jij van hem of haar verdere gegevens over de boeking, zoals:

 • exacte tijd dat je aanwezig moet zijn
 • adres van de studio of locatie
 • gewenste kleding
 • hoe lang de opdracht duurt

Tip: Een figuratieopdracht kan altijd uitlopen. Maak daarom geen afspraken direct erna.
Let op: Geef je boeking op tijd aan ons door!


Hoe word je betaald?

Je vergoeding wordt door de producent op de set betaald, tenzij jullie iets anders afspreken.


Zorg voor up-to-date en rechtenvrij presentatiemateriaal

De foto's op de website mogen beslist niet ouder zijn dan 1 jaar. Je uiterlijk nu (haarkleur en lengte, figuur, wel of geen snor, etc.) moet hetzelfde zijn als op die foto's.

Let er ook op dat het presentatiemateriaal vrij van rechten is. Dat wil zeggen dat door het gebruik ervan, zoals verveelvoudiging en openbaarmaking, geen rechten van derden (bv. de fotograaf!) worden geschonden.

Lees ook de Algemene Voorwaarden