Hoe werkt het voor acteurs, semi-acteurs en modellen?

Casting Cloud is een online castingplatform waar producenten, regisseurs en fotografen direct zelf acteurs en modellen kunnen casten. Hierdoor is de kans dat jij gevonden wordt zeer groot!

In 5 stappen naar een rol of foto-opdracht

 1. Je schrijft je in en maakt een profielpagina.
 2. Wij controleren en verwerken je gegevens.
 3. Je wordt geselecteerd door een producent of regisseur.
 4. Je ontvangt van ons een SMS.
 5. Jij neemt contact op met je opdrachtgever.

Ons systeem wordt vele malen per dag geraadpleegd door opdrachtgevers (regisseurs, reclamebureaus, productiemaatschappijen, etc. ). Zij zijn op zoek naar een bepaald type acteur of model en selecteren zelf een aantal kandidaten.

Als jij door hen wordt geselecteerd voor een opdracht ontvang je van ons een SMS. Daarin staan het telefoonnummer van de producent en informatie over de productie. Ook vind je een link naar de relevante productiepagina op www.castingcloud.nl


Zorg dat je bereikbaar bent!

Het is enorm belangrijk dat jij goed telefonisch bereikbaar bent. Want alleen dan kun je op tijd reageren wanneer een producent een opdracht of casting voor je heeft.

 • Als je een SMS ontvangt, neem dan direct contact op met de opdrachtgever! Te laat terugbellen kan betekenen dat de opdracht aan je neus voorbijgaat.
 • Wijzigt je 06-nummer? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door!


Geef je boeking op tijd aan ons door!

Heb je (bv. na een casting) een opdracht gekregen via Casting Cloud? Dan ben je verplicht dit direct aan ons te melden.
Geef nog dezelfde dag (vůůr 17.30 uur) per e-mail of telefonisch de productienaam, producent en dagen door. Als je dit te laat doet, is er kans dat je betaling spaak loopt.

Geef je boeking per e-mail of telefonisch door:
Email: [e-mailadres]
Telnr: [telefoonnummer]


Wat gebeurt er na je inschrijving?

Je wordt geselecteerd en uitgenodigd
Jij (of je agent) ontvangt een SMS van Casting Cloud met de vraag of je contact wilt opnemen met de producent. In de SMS vind je zijn of haar telefoonnummer en informatie over de productie. Je vindt er ook een link naar de productiepagina op www.castingcloud.nl met meer gegevens over de productie, de vergoeding en eventuele castingteksten.

Tip: Neem altijd contact op met de producent, ook als je niet kunt meedoen. Zo versterk je je netwerk en wordt de kans op andere opdrachten (die je wťl ziet zitten) nog groter.

Je gaat naar de castingafspraak
Wanneer je een casting krijgt aangeboden, zal de producent je vertellen wat voor productie het is, om welke rol het gaat, wanneer de casting is en waar. Ook zal hij de financiŽn met je doornemen. Daarna maken jullie een daadwerkelijke castingafspraak. Zorg ervoor dat je op tijd bent en dat je een eventuele tekst goed hebt voorbereid.

Voor een commercial, televisieserie of film wordt vaak een casting georganiseerd. Tijdens de casting worden jij en andere acteurs gevraagd om een stuk tekst te spelen of een bepaalde gezichtsuitdrukking of handeling te laten zien. Op basis daarvan maakt de opdrachtgever zijn keuze.

Tip: Zorg dat je goed voorbereid naar een casting gaat. Let vooral op je kleiding: als er om een zakelijke outfit wordt gevraagd, kom dan niet in je jeans.

Je krijgt de rol!
Gefeliciteerd! Wanneer een opdrachtgever je daadwerkelijk boekt, krijg jij van hem of haar verdere gegevens over de boeking, zoals:

 • exacte tijd dat je aanwezig moet zijn
 • adres van de studio of locatie
 • gewenste kleding
 • hoe lang de opdracht duurt

Tip: Een opdracht kan altijd uitlopen. Maak daarom geen afspraken direct erna.
Let op: Geef je boeking op tijd aan ons door!

Je krijgt de training!
Wanneer een trainer graag met jou wil werken, neemt hij of zij per SMS contact met jou op. Bel z.s.m. terug! De trainer zal aan jou uitleggen om wat voor training het gaat en op welke dag en tijden jij wordt verwacht.

Tip: Zet bij je profiel op www.castingcloud.nl een paar referenties naar eerdere opdrachtgevers. Dit vergroot je kans op werk.
Let op: Geef je boeking op tijd aan ons door!

Je krijgt de stemopdracht!
Wanneer een stemmenbureau of reclamebureau met jou wil werken, nemen zij per SMS contact met jou op. Bel z.s.m. terug! Het bureau zal aan jou uitleggen om wat voor stemklus het gaat en op welke dag en tijden jij wordt verwacht.

Tip: Zet bij je profiel op www.castingcloud,nl een aantal stemvoorbeelden. Dit vergroot je kans op werk.
Let op: Geef je boeking op tijd aan ons door!


Hoe word je betaald?

Na afloop van een opdracht krijg jij natuurlijk een vergoeding van je opdrachtgever. Dit kan op 3 manieren:

 1. Jij stuurt een factuur aan je opdrachtgever. Doe dit wanneer je een btw-nummer en een VAR-wuo (Verklaring Arbeidsrelatie - winst uit onderneming) hebt. Stuur ook kopieŽn van de VAR-verklaring en je paspoort mee.
 2. Word je verloond via een verloningsbureau? Dan stuurt dit bureau een factuur aan de producent en ontvang je je vergoeding via dit bureau.
 3. Kun je niet zelf factureren? Check dan of bv. www.tentoo.nl of www.raakvlak.nl je kan verlonen.

Bij het casten van acteurs wordt alleen de fee van Casting Cloud in rekening gebracht aan de opdrachtgever. Afrekenen van deze opdrachten geschiedt met de opdrachtgevers. Zij mogen pas betalen als door zowel hen als jou melding is gemaakt van jouw boeking.


Zorg voor up-to-date en rechtenvrij presentatiemateriaal

De foto's op de website mogen beslist niet ouder zijn dan 1 jaar. Je uiterlijk nu (haarkleur en lengte, figuur, wel of geen snor, etc.) moet hetzelfde zijn als op die foto's.

Let er ook op dat het presentatiemateriaal vrij van rechten is. Dat wil zeggen dat door het gebruik ervan, zoals verveelvoudiging en openbaarmaking, geen rechten van derden (bv. de fotograaf!) worden geschonden.

Lees ook de Algemene Voorwaarden