Wat moet je weten voordat je je inschrijft?

Als je inschrijft bij Casting Cloud kunnen producenten/regisseurs je casten voor verschillende soorten producties, afhankelijk van je opleiding en werkervaring. Ze casten voor tv-series, speelfilms, commercials, bedrijfsfilms, fotografieopdrachten, theater, trainingen en stemopdrachten. Omdat het voor producenten/regisseurs en voor ons van belang is dat wij de acteurs/actrices op een professionele wijze presenteren hanteren wij een selectie bij de aanname van nieuwe acteurs/actrices voor de website.

Let op: Bij je inschrijving kun je aangeven voor welke castings je gevraagd wil worden en welke niet. Wil je bijvoorbeeld niet voor commercials gevraagd worden dan kan je dat aangeven door het aanvink hokje voor commercials leeg te laten.
De producent/regisseur die gebruik maakt van Casting Cloud krijgt NOOIT je telefoonnummer en of persoonlijke gegevens.


Inschrijven als Acteur/Actrice

Als je kunt aantonen dat je voldoende acteerervaring hebt (minimaal een jaar in een serie, een dragende rol) of een mbo/hbo toneelschool hebt gedaan. Of een driejarige fulltime particuliere acteeropleiding hebt gevolgd dan kan je je inschrijven als acteur/actrice of semi-acteur/actrice.

Om ingeschreven te zijn als acteur/actrice moet je voldoen aan de eisen die ACT stelt, zie: http://www.acteursbelangen.nl/lid_worden

Om ingeschreven te worden als semi-acteur/actrice moet je mbo theater of een drie jarige hbo particuliere theater/film opleiding hebben gedaan en voltooid.

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, maar wil je toch spelen? Lees dan verder.

Let op: Het is belangrijk dat je goede foto’s meestuurt bij je inschrijving. Minimaal één portret en één foto van jezelf ten voeten uit. Minimaal een keer per twee jaar nieuwe foto’s plaatsen. Maak ze gewoon zelf, maar zorg ervoor dat ze gemaakt zijn voor een neutrale achtergrond. Zie voorbeeld.


Inschrijven als Figurant

Als je niet voldoet aan bovenstaande criteria kan je je inschrijven als figurant. Dit is een goede manier om kennis te maken met de film en TV industrie en misschien alvast kleine rolletjes te spelen. Maar ook een kans om ontdekt te worden! Wil je al sneller aan de slag als acteur/actrice? Volg dan workshops.

Let op: Het is belangrijk dat je goede foto’s meestuurt bij je inschrijving. Minimaal één portret en één foto van jezelf ten voeten uit. Minimaal een keer per twee jaar nieuwe foto’s plaatsen. Maak ze gewoon zelf, maar zorg ervoor dat ze gemaakt zijn voor een neutrale achtergrond. Zie voorbeeld.


Inschrijven als Model

Wil je graag in aanmerking komen voor (mode-)fotografie, catwalk, commerciële fotografie, printreclame en tv- commercials, hostesswerk m/v, videoclips. Schrijf je dan in als model.


Gang van zaken bij Casting Cloud:

Deze informatie is zeer belangrijk:
- Onder 'Werkwijze acteur' is opgenomen hoe je als Acteur/actrice en model te werk moet gaan.
- Onder 'Werkwijze figurant' vind je uitleg over de werkwijze voor figuranten.
- Daarnaast staan in de Algemene Voorwaarden een aantal juridische zaken beschreven.
Wij vragen je deze pagina’s aandachtig door te lezen.